Перець – спеція, найпопулярніша завдяки своїм властивостям. Виробляють його з недозрілих плодів рослини сімейства перцевих – ліани деревоподібної. Зел...
Перець – спеція, найпопулярніша завдяки своїм властивостям. Виробляють його з недозрілих плодів рослини сімейства перцевих – ліани деревоподібної. Зелені плоди зривають і шляхом сушіння на сонці або на вогні отримують чорний перець горошком. Ну а перемелені горошинки складають ту звичну приправу, без якої не обходиться практично жодна страва. Унікальна речовина, що містить приправа - піперин, стимулює активне вироблення ферментів для поліпшення обміну речовин, стимулює вироблення гормонів: ендорфіну та серотоніну. Також до складу входять ефірні олії, що містять вітаміни та мінеральні речовини.