Сумак – це одна з найпопулярніших спецій східної кухні. Кисластий смак, без яскраво вираженого аромату. На колір – червоно-коричнева, навіть багряна. ...
Сумак – це одна з найпопулярніших спецій східної кухні. Кисластий смак, без яскраво вираженого аромату. На колір – червоно-коричнева, навіть багряна. Іноді її використовують замість лимонного соку, тамаринду та оцту, а саме дерево сумаха називають оцтовим деревом. Сумак має відмінні властивості антиоксиданту, що дуже цінується і в медицині, і в косметології. Ця спеція чудово поєднується з іншими східними приправами, такими як чебрець, мускатний горіх, коріандр, зіра, гвоздика кунжут та інші. Її можна використовувати, як і в сирому вигляді (у більшості випадків), так і гасити, варити та смажити.